Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε αδύναμη φάση αλλά δεν αναμένεται παρατεταμένη ύφεση

25

Δεν “βλέπει” παρατεταμένη ύφεση στη γερμανική οικονομία το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

Το Βερολίνο υποστηρίζει ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε μια “αδύναμη φάση”, ωστόσο δεν προβλέπει ότι θα εισέλθει σε μια παρατεταμένη ύφεση.

Η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους και αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο.
Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ είπε σήμερα ότι, τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν δείχνουν ανάκαμψη, καθώς οι εξαγωγές υποχωρούν και δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της βιομηχανίας, παρόλο που ο κατασκευαστικός τομέας παραμένει ισχυρός.


“Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε αδύναμη φάση, η υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη της βιομηχανίας επηρεάζει τις εξαγωγές της χώρας ,” υποστηρίζει μεταξύ άλλων το υπουργείο. Ωστόσο , διευκρινίζει ότι, προς το παρόν δεν αναμένεται να υπάρξει παρατεταμένη ύφεση.


http://www.enikonomia.gr/international/221898,germaniko-ypoik-i-oikonomia-tis-choras-vrisketai-se-adynami-fasi-.html
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!