Ιδέες για ηλεκτρονική τιμολόγηση, online ταμειακές μηχανές και διοίκηση ζητά από την Ευρώπη η ΑΑΔΕ

32

Τρία πολύ σημαντικά θέματα για την ελληνική φορολογική διοίκηση, έθεσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη συνεδρίαση του 1ου Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ενδο-Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων (ΙΟΤΑ), υπό την ελληνική προεδρία, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στη Βουδαπέστη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πρόκειται για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τις online ταμειακές μηχανές και τη μέτρηση της απόδοσης των αποτελεσμάτων της φορολογικής διοίκησης. Για τα θέματα αυτά, η Ελλάδα θα υποβάλει ερώτημα τεχνικής βοήθειας προς τις άλλες 43 φορολογικές διοικήσεις, μέλη του ΙΟΤΑ. Τα ερωτήματα τεχνικής βοήθειας αποτελούν ένα βασικό εργαλείο συνεργασίας, καθώς το μέλος, που τα υποβάλλει, ενημερώνεται για τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν ακολουθήσει τα υπόλοιπα μέλη του ΙΟΤΑ επί συγκεκριμένων θεμάτων φορολογικού ενδιαφέροντος, ώστε να αξιολογήσει τα αποτελέσματά τους και, βάσει των δικών του αναγκών, να υιοθετήσει αυτές που κρίνει ότι θα το βοηθήσουν στο σχεδιασμό του δικού του έργου.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα που θα τεθούν σε προτεραιότητα κατά τη θητεία του νέου εκτελεστικού συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Πιτσιλής, όπως η αναθεώρηση της στρατηγικής του οργανισμού (όπως έχει συμφωνηθεί για την περίοδο 2018-2022), το πρόγραμμα εργασίας για το 2020, η διεθνής στρατηγική του ΙΟΤΑ, καθώς και η απαραίτητη αναθεώρηση του καταστατικού του οργανισμού.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/270532/idees-gia-ilektroniki-timologisi-online-tameiakes-mixanes-kai-dioikisi-zita-apo-tin-evropi-i-aade

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!