Καταδίκη με ελαφρυντικά Βούλγαρου που διακινούσε ναρκωτικά χάπια με πλαστές ιατρικές συνταγές

100

Αναβίωσε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η υπόθεση με κατηγορούμενο για διακίνηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών για τη χορήγηση ναρκωτικών σκευασμάτων έναν 35χρονο Βούλγαρο, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικά και μειωμένο καταλογισμό.
Στην ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως ένας 52χρονος ιατρικός επισκέπτης σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.
Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε κρίνει αθώους στην ίδια υπόθεση τρεις φαρμακοποιούς κι έναν ιατρό.
Ο ιατρικός επισκέπτης, φέρεται να πλαστογράφησε τουλάχιστον 337 ιατρικές συνταγές τα έτη 2012, 2013 και 2014 και να τις εκτέλεσε σε τρία φαρμακεία του νησιού.
Ο Βούλγαρος φέρεται να εμφανίστηκε ως αγοραστής ναρκωτικών δισκίων σε φαρμακεία, χρησιμοποιώντας πλαστές συνταγές και δελτία ταυτότητας τρίτων ατόμων, που φέρεται να του παρέδωσε ο πρώτος.
Οι τρεις φαρμακοποιοί ηλικίας 39, 42 και 50 ετών, είχαν εκτελέσει τις συνταγές αυτές κατέστησαν σαφές ότι τους είχαν επιδειχθεί όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία, την πλαστότητα των οποίων δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν ή να υποψιαστούν.
Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου 2014 εντοπίστηκε επί της οδού Καναδά ο Βούλγαρος, γνωστός στους αστυνομικούς από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ο οποίος και τους παρέδωσε στην οικία του, 45 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος Vulbegal, 4 δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος Hipnosedon και φωτοαντίγραφο συνταγής ενός ψυχίατρου στο όνομα ενός ασθενούς.
Συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς και ομολόγησε ότι ενεργούσε για λογαριασμό του ιατρικού επισκέπτη. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο τελευταίος του είχε αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που είχε πρόβλημα με την αγορά χαπιών, σε κάποιο φαρμακείο, να προβάλει σαν δικαιολογία ότι το παιδί του ατόμου, στο όνομα του οποίου είναι γραμμένη η συνταγή, είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να παρουσιαστεί ο ίδιος για να αγοράσει τα χάπια.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στη συνέχεια τον ιατρικό επισκέπτη επί της οδού Αθ. Διάκου και κατόπιν έρευνας σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 120 δισκία Vulbegal, 10 δισκία Χanax, 4 Tavor, 8 δισκία Hipnosedon, 2 δισκία Tramal, 5 δισκία Imovane, 5 δισκία Stedon, δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας στα ονόματα ενός 40χρονου και ενός 57χρονου, κατοίκων Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι είχαν δηλώσει την κλοπή και απώλειά τους, τα έτη 2008 και 2010 αντίστοιχα και ένα δελτίο ταυτότητας στο όνομα ενός 46χρονου κατοίκου Χαλκίδας, που είχε δηλώσει την απώλειά του στη Χαλκίδα, το έτος 1995.
Βρέθηκαν ακόμη 9 κενά συνταγολόγια, μονόγραμμων συνταγών διάθεσης ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία φέρουν σφραγίδα του ψυχιάτρου ιατρού, συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ένα κινητό τηλέφωνο και 14 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών χωρίς ταινία ασφαλείας.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του, όπου τους παρέδωσε ένα δισκίο Vulbegal, 120 δισκία Stedon, 30 δισκία Imovane και 132 δισκία Stilnox.
-Ο Βούλγαρος καταδικάστηκε χθες για ακόμη μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και κλοπών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή. Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ
Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή σε έναν 19χρονο και ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε έναν 25χρονο.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 7η Δεκεμβρίου 2013.
Η κ. Αννα Ελευθερία Καραγιάννη κατέθεσε ότι στο χρονικό διάστημα από 00:15 έως 08:00 της 6ης Δεκεμβρίου 2013, στο περίπτερο που εκμεταλλεύεται επί της οδού Αυστραλίας, άγνωστος δράστης σκαρφάλωσε στα ρολά ασφαλείας και εισήλθε από το κενό που υπάρχει, πλην όμως, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και τράπηκε σε φυγή.
Στο εσωτερικό του περιπτέρου βρέθηκε από τους αστυνομικούς ένα παπούτσι, από το οποίο εντοπίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, γνωστός στους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και ο πατέρας του αναγνώρισε ότι το παπούτσι ήταν του γιου του.
Στο δωμάτιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τηλεοράσεις μάρκας LG 32 ιντσών και SONY 50 ιντσών με το τηλεχειριστήριο της, μία οθόνη Η/Υ, δύο κινητά τηλέφωνα και ιερά σκεύη, όπως ένα δισκοπότηρο, ένα δισκάριο, ένα εξαπτέρυγο και ένας σταυρός περιφοράς.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι:
– Την 27-09-2013 ο δεύτερος εισήλθε στο ως άνω περίπτερο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 306 ευρώ, κούτες τσιγάρα, κάρτες χρόνου ομιλίας εταιριών κινητής τηλεφωνίας και εισιτήρια λεωφορείου αξίας 3.950 ευρώ.
– Την 01:00 της 07-12-2013 ο ίδιος μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο μετέβησαν στην επί της οδού Δενδρινού οικία του κ. Μιχαήλ Γραμμενόπουλου, και του ζήτησαν το μοτοποδήλατό του. Αυτός αρνήθηκε και τότε ο τρίτος τον απείλησε με μία σύριγγα ότι θα τον καρφώσει.
Ο Γραμμενόπουλος αναγκάστηκε να μεταφέρει τον πρώτο στον Αγ. Ιωάννη. Κατά τον χρόνο απουσίας του ο άγνωστος δράστης μπήκε από ανοικτό παράθυρο στο δωμάτιο του και αφαίρεσε μια τηλεόραση μάρκας LG 32 ιντσών και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.
-Την 18:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2013 ο δεύτερος παραβίασε το λουκέτο από τα κιγκλιδώματα του παραθύρου και στη συνέχεια το παράθυρο από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη, στην οδό Καναδά και αφαίρεσε ένα εξαπτέρυγο, έναν σταυρό περιφοράς, ένα δισκοπότηρο και ένα δισκάριο.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 2 Δεκεμβρίου 2013 έως 4 Δεκεμβρίου 2013 ο δεύτερος έσπασε τον πύρο που ασφαλίζει το παράθυρο του κλειστού εστιατορίου “Ιπποτικόν” στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και αφαίρεσε μια τηλεόραση SONY 50 ιντσών με το τηλεχειριστήριο και τον αποκωδικοποιητή της.
-Οι δύο ημεδαποί αφαίρεσαν από κοινού από την οικία της μητέρας του τρίτου, μια τηλεόραση μάρκας LG22′ μαζί με το τηλεχειριστήριο, κινητό τηλέφωνο μάρκας, τα οποία παρέδωσαν σε άγνωστο αλλοδαπό με σκοπό την αγορά ναρκωτικών χαπιών.
Ο αλλοδαπός φέρεται να αγόραζε κλοπιμαία και να τους τροφοδοτούσε με ναρκωτικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του Βούλγαρου παρέστη η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.

https://www.dimokratiki.gr/19-09-2019/katadiki-me-elafryntika-voylgaroy-poy-diakinoyse-narkotika-chapia-me-plastes-iatrikes-syntages/