Σε εξηγήσεις καλούνται 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

19

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει και το σκέλος της υπόθεσης με κεντρικά πρόσωπα τους γιατρούς

Την ώρα που η έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis στον Άρειο Πάγο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις καταθέσεις πολιτικών προσώπων και ανοικτό το ενδεχόμενο η δικογραφία να πάρει το δρόμο για τη Βουλή, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχει βάλει στο στόχαστρο της τα μη πολιτικά πρόσωπα και καλεί με την ιδιότητα του υπόπτου 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα εντοπίστηκαν ενδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος την περίοδο 2008-2012 η οποία φέρεται να έγινε με τη … μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Ήδη, εστάλησαν οι πρώτες κλήσεις σε 15 στελέχη  που προέρχονται τόσο από τη μητρική  εταιρεία , που έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση προκειμένου να λάβουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει και το σκέλος της υπόθεσης με κεντρικά πρόσωπα τους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/5362533/se-exigiseis-kaloyntai-15-stelechi-tis-mitrikis-etaireias-novartis-gia-xeplyma-mayroy-chrimatos

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!