Τι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα “κόκκινα δάνεια”

32
close-up shot of different value euro currency


Κόκκινα δάνεια
 έως 30 δισ. ευρώ εξετάζεται να μεταφερθούν στο σχήμα προστασίαςενεργητικού (Asset Protection Sceme – Aps) τη δημιουργία του οποίου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για διπλάσιο ποσό “κόκκινων” δανείων σε σχέση με το αυτό που είχε προβλεφθεί αρχικώς, εξέλιξη που υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στόχος είναι το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία να έχει ψηφιστεί εντός του Οκτωβρίου.
Η αύξηση του αποθέματος των NPES που θα μεταφερθούν στο εν λόγω σχήμα έως τα 30 δισ. ευρώ αυξάνει και το ύψος των εγγυήσεων που θα πρέπει παράσχει το Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής διαβάθμισης. Με δεδομένο ότι το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα αντιπροσωπεύει 40% έως 50% των τιτλοποιημένων δανείων, εκτιμάται ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να εγγυηθεί για δάνεια από 9 έως και 15 δισ. ευρώ.

http://www.enikonomia.gr/economy/221865,ti-exetazei-to-ypourgeio-oikonomikon-gia-ta-kokkina-daneia.html

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!