Αθωώθηκαν Ψυχάρης και στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

33

Τα δάνεια, σύμφωνα με τη κατηγορία, είχαν δοθεί χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. 

Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Σταύρος Ψυχάρης και 10 μέλη της Alpha Bank για την υπόθεση χορήγησης δανείων συνολικού ποσού 44, 7 εκατ. ευρώ στον πρώην Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). 

Τα δάνεια, σύμφωνα με τη κατηγορία, είχαν δοθεί χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. 

Με την απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων. Παράλληλα, δέχθηκε πως η χορήγηση των δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Οι δικαστές έκριναν ακόμη πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του Σταύρου Ψυχάρη. 

Υπενθυμίζεται πρόταση για απαλλαγή των κατηγορουμένωβν είχε κάνει η εισαγγελέας της έδρας

https://lawandorder.gr/Article/58042/athoothikan-psycharis-kai-stelechi-tis-alpha-bank-gia-ta-daneia-ston-dol/

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!