Γερμανία: Κατά 11% μειώθηκαν οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου στο εννεάμηνο

127

Αισθητά λιγότερες ήταν οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου που υποβλήθηκαν στη Γερμανία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, σχεδόν 110.300 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για να τους δοθεί καθεστώς πρόσφυγα ή να τους αναγνωριστεί δικαίωμα ασύλου λόγω των πολιτικών διωγμών που υφίστανται από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, αριθμός μειωμένος κατά 11,4% σε σύγκριση με τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018.

Περίπου το 22% εκ των αιτήσεων αυτών αφορούν παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, που γεννήθηκαν μετά την άφιξη των γονέων τους στη Γερμανία.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF) ανακοίνωσε ότι – σε αντίθεση με τη γενική τάση – καταγράφηκε αύξηση των αιτήσεων πολιτών της Τουρκίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου εν αναμονή απόφασης ανέρχονταν σε 54.662 στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι γερμανικές αρχές δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό αιτήσεων ασύλου και των προσφυγών στη δικαιοσύνη εναντίον απορριπτικών αποφάσεων.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016. Πάντως ο αριθμός των αιτήσεων έχει μειωθεί δραστικά έκτοτε.

https://www.naftemporiki.gr/story/1521626/germania-kata-11-meiothikan-oi-aitiseis-xorigisis-asulou-sto-enneamino