Η απάντηση του Σ.Α. στην προσφυγή της Κύπρου για την Αμμόχωστο

31

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαντά την Τετάρτη, μέσω ανακοίνωσης Τύπου, στην προσφυγή που κατέθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη εβδομάδα, για τις τουρκικές απειλές στο θέμα της περίκλειστης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Καθημερινής Κύπρου», το Συμβούλιο Ασφαλείας θα επιβεβαιώνει τα ψηφίσματα 550 και 789, τα οποία αναφέρονται στην Αμμόχωστο και χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτες τις όποιες απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από άτομα άλλα από τους κατοίκους και ζητούν τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανακοίνωση Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας θα τίθεται θέμα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και θα καλούν τα εμπλεκόμενα μέρη να μη δημιουργούν προβλήματα με ενέργειες ή δηλώσεις στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

https://www.kathimerini.gr/1046143/article/epikairothta/kosmos/h-apanthsh-toy-symvoylioy-asfaleias-sthn-prosfygh-ths-kyproy-gia-thn-ammoxwsto

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!