Σε χαμηλό 21ετίας το ποσοστό ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

21

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1998 υποχώρησε τον Αύγουστο του 2019 το ποσοστό ανεργίας στα κράτη -μέλη του ΟΟΣΑ, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία του Οργανισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ποσοστό ανεργίας στα κράτη -μέλη του ΟΟΣΑ μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 5,1%. Τον Αύγουστο υπήρχαν 32,9 εκατ. άνεργοι στην περιοχή του ΟΟΣΑ σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 7,4%, όσο και τον Απρίλιο του 2008, λίγο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση. Εκτός της Ευρώπης, το ποσοστό ανεργίας έμεινε σταθερό στον Καναδά (5,7%), το Μεξικό (3,5%) και τις ΗΠΑ (3,7%), ενώ μειώθηκε κατά 0,9 της ποσοστιαίας μονάδας στην Κορέα (στο 3,1%). Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο 3,5%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.
Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (ηλικίας 15 έως 24 ετών) παρέμεινε σταθερό τον Αύγουστο στο 11,2% στην περιοχή του ΟΟΣΑ, αλλά παραμένει πάνω από το 25% στην Ελλάδα (στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), την Ιταλία και την Ισπανία. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στις χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 5,2%, οριακά υψηλότερα από το ποσοστό ανεργίας των ανδρών που παρέμεινε σταθερό στο 5,1%, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΟΣΑ.

http://www.enikonomia.gr/economy/223539,se-chamilo-21etias-to-pososto-anergias-stis-chores-tou-oosa-ti-de.html

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!