Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να οριστεί Ειδικός Εφέτης Ανακριτής για την υπόθεση Novartis

103

Τον ορισμό Ειδικού Εφέτη Ανακριτή που θα διερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση δωροδοκιών γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία Novartis, προτείνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών Αθηνών προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για την Noavartis λόγω μείζονος σημασίας της υπόθεσης.

Στο έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να αναλάβει την κύρια ανάκριση ανώτερος δικαστικός λειτουργός προκειμένου να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αναταράξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Ο κ. Πλιώτας αναφέρει ότι η δικογραφία πρέπει να ανατεθεί σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκριση το συντομότερο δυνατό.

http://directnews.gr/dikastika/101043-eisaggeleas-areiou-pagou-na-oristei-eidikos-efeths-anakriths-gia-thn-upothesh-Novartis