Καταδίκη ημεδαπής για παράνομη μαγνητοσκόπηση δίκης

69

Ποινή φυλάκισης 10 ημερών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια ημεδαπή, κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε ένοχη με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων για παράνομη μαγνητοσκόπηση με κινητό τηλέφωνο δίκης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου.
Η κατηγορούμενη είχε υποβάλει ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου αίτηση για την υπαγωγή της στο νόμο περί υπεχρεωμένων νοικοκυριών (νόμο Κατσέλη) και ζήτησε την ρύθμιση οφειλής της ύψους 412.000 ευρώ περίπου σε τράπεζες.
Η εκδίκαση της αιτήσεώς της ενώπιον του δικαστηρίου, που συνεδρίασε χθες ήταν ωστόσο επεισοδιακή.
Πιο συγκεκριμένα η κατηγορούμενη εκπροσωπούμενη από δικηγόρο της Ρόδου εξέθεσε τις θέσεις της στο δικαστήριο ενώ δύο τράπεζες εκπροσωπήθηκαν από δύο δικηγόρους που αντίλεξαν στις θέσεις που ανέπτυξε.
Δικηγόρος συνάδελφος των δύο δικηγόρων των τραπεζών διαπίστωσε ωστόσο έκπληκτη ότι η κατηγορούμενη με την χρήση του κινητού της τηλεφώνου μαγνητοσκοπούσε όλη την διαδικασία, ενημέρωσε σχετικά τις συνάδελφους της και ακολούθως ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της έδρας, που διέκοψε την διαδικασία και κατέσχεσε το κινητό.
Ακολούθως ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας που κίνησε την διαδικασία του αυτοφώρου.
Η κατηγορούμενη δήλωσε άγνοια για το ότι απαγορευόταν η μαγνητοσκόπηση.

https://www.dimokratiki.gr/07-11-2019/katadiki-imedapis-gia-paranomi-magnitoskopisi-dikis/