Καταδίκη 35χρονου για ανθρωποκτονία από αμέλεια

34

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 2ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 35χρονο κάτοικο Παστίδας, που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό, ανθρωποκτονίας από αμέλεια του 77χρονου Αντωνίου Μαννάκη του Μιχαήλ.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι την 10η Αυγούστου 2014 και περί ώραν 14.25 οδηγώντας το υπ’ αρίθμ. ΖΧΚ 9155 τουριστικό λεωφορείο στο 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου, με κατεύθυνση από την Κάμειρο προς τη Ρόδο, παραβίασε την προτεραιότητα του υπ’ αρίθμ. ΡΟΖ 9115 ΙΧ φορτηγού, που εκινείτο στα δεξιά του, το οποίο οδηγούσε ο 77χρονος, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να τραυματιστεί θανάσιμα ο τελευταίος.
O 77χρονος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος τη στιγμή που προσέγγισε το φανάρι στο σημείο εκείνο με σκοπό να στρίψει αριστερά προς Ρόδο κι ενώ διαπίστωσε ότι ήταν εκτός λειτουργίας δεν έλεγξε ως όφειλε από αριστερά και δεξιά και αυθαίρετα επιχείρησε αριστερή στροφή παραβιάζοντας την προτεραιότητα του οχήματος του Μαννάκη.
Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρέστη ο δικηγόρος κ. Θ. Σεραφέας και ως συνήγορος υπεράσπισης η δικηγόρος κ Μαρία Μητσού.

https://www.dimokratiki.gr/07-11-2019/katadiki-35chronoy-gia-anthropoktonia-apo-ameleia/

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!