Νέες ποινές για δύο μέλη της «Αγέλης των Λύκων» στην Ισπανία, είχαν τραβήξει βίντεο του βιασμού

91

Η υπόθεση είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα

Σε επιπλέον ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν δύο άνδρες στην Ισπανία, οι οποίοι εκτίουν ποινή κάθειρξης 15 ετών για τον ομαδικό βιασμό 18χρονης σε φεστιβάλ στην Ισπανία το 2016, επειδή είχαν τραβήξει βίντεο από την επίθεση.

Το δικαστήριο στη Ναβάρα ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε περαιτέρω ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για την λήψη 7 βίντεο και δύο φωτογραφιών από το θύμα, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση κατά το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν από πέντε άνδρες, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν η «Αγέλη των Λύκων».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι άνδρες αυτοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιώτης, αντάλλαξαν βίντεο από το περιστατικό σε ομάδα στο WhatsApp και αστειεύονταν σχετικά με αυτό λίγο μετά την επίθεση.

«Είναι προφανές ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ελήφθησαν είχαν επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της ενάγουσας» αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη ότι οι πέντε άνδρες είναι ένοχοι για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, ανατρέποντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο τους είχε καταδικάσει σε μικρότερη ποινή κάθειρξης καθώς τους είχε κρίνει ενόχους για σεξουαλική επίθεση κι όχι βιασμό.

Η προηγούμενη απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και μια δημόσια συζήτηση για την σεξουαλική κακοποίηση και την κακομεταχείριση των γυναικών στη χώρα.

Την Δευτέρα, οι τέσσερις από τους πέντε της «Αγέλης των Λύκων» παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο στη νότια Ισπανία σε άλλη δίκη τους με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε ξεχωριστή υπόθεση.

Την 1η Νοεμβρίου δικαστήριο στη Βαρκελώνη απάλλαξε πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό 14χρονου κοριτσιού από την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης – δηλαδή του βιασμού –  και οι δράστες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την ελαφρύτερη κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό επειδή το θύμα ήταν σε «κατάσταση αναισθησίας» και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν βία.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/5668080/nees-poines-gia-dyo-meli-tis-agelis-ton-lykon-stin-ispania-eichan-travixei-vinteo-toy-viasmoy