«Όχι» είπε το Πρωτοδικείο στους 147 συμβασιούχους καθαριότητας σε Δήμους της Χαλκιδικής

43

Στο δρόμο της ανεργίας οδηγούνται τελικά συνολικά 147 συμβασιούχους – «παρατασιούχους» Καθαριότητας των Δήμων Σιθωνίας, Πολυγύρου, Αριστοτέλη και Ν. Προποντίδας, καθώς σήμερα τους κοινοποιήθηκε απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, επί της διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει οι εν λόγω εργαζόμενοι.Οι 38 «παρατασιούχοι» του Δήμου Πολυγύρου, οι 21 του Δήμου Αριστοτέλη, οι 79 του Δήμου Σιθωνίας και οι 9 του Δήμου Ν. Προποντίδας, ζητούσαν την παραμονή στην εργασία τους και την αναγνώριση της εργασιακής σχέσης τους ως ΙΔΑΧ.Επισημαίνεται ότι, οι επί σειρά ετών «παρατασιούχοι» εργάζονταν έως σήμερα με συνεχείς προσωρινές διαταγές.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας, κ. Αναστάσιο Παπαργύρη, παρόμοιες περιπτώσεις σε γειτονικούς νομούς έχουν γίνει αποδεκτές από τα δικαστήρια.  «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι την δικαίωση. Πρόκειται για 150 εργαζόμενους στον Νομό Χαλκιδικής, που όλοι έχουν οικογένειες…».

https://www.dikastiko.gr/%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf/%cf%8c%cf%87%ce%b9-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-147-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2/

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!