Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου, γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου, εκπρόσωπος Μονοπρόσωπης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, που κατηγορήθηκε για οφειλές ύψους 7.435.545,37 ευρώ στο Δημόσιο.
Η συγκεκριμένη οφειλή που αφορά σε πρόστιμο «μαμούθ» που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία διεγράφη ουσία με την υπ’ αρίθμ. 263/2018 απόφαση, που εξέδωσε το Γ’ Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά (μεταβατική έδρα Ρόδου) κάνοντας δεκτή την από 28 Νοεμβρίου 2014 προσφυγή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ιδιοκτησίας του.
Το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι υφίσταται νομική πλημμέλεια στην στοιχειοθέτηση των φορολογικών αδικημάτων, που αποδίδονται στον ελεγχόμενο Ροδίτη και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι η απόφαση δεν θέτει θέματα παραγραφής των παραβάσεων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισής του κ.κ. Κώστας Μιχαηλίδης και Μ. Κουτσούκος εξέθεσαν χθες στο δικαστήριο ότι οι οφειλές που του έχουν καταλογιστεί έχουν υποπέσει σε παραγραφή αν και «ανακυκλώνονται» με νέες πράξεις της φορολογικής αρχής.
Η μάρτυρας κατηγορίας κατέστησε ωστόστο σαφές ότι μετά την διαγραφή των οφειλών από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ο ελεγχόμενος είναι υπόλογος για οφειλή της τάξεως των 65.000 ευρώ.
Διαπιστώθηκε έτσι ότι το ποσό είναι σαφώς χαμηλότερο εκείνου για το οποίο δικαιολογείται η παραπομπή σε δίκη και τον έκρινε αθώο.
Ο ελεγχόμενος έχει απολογηθεί στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας της ίδιας υπόθεσης και έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου του ΣΔΟΕ έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους 8.000.000 ευρώ σε γραφείο Γενικού Τουρισμού και εκμετάλλευσης πλοίων της Ρόδου, γιατί αποδέχθηκε 367 εικονικά τιμολόγια.
Ο Ροδίτης, που βρέθηκε μπλεγμένος στο οικονομικό σκάνδαλο, υπέβαλε μήνυση κατά δύο προσώπων, ενός κατοίκου της Θεσσαλονίκης και ενός δεύτερου, που φέρεται να κάνει χρήση τριών στοιχείων ταυτότητας εμφανιζόμενος με τρία διαφορετικά ονόματα και ισάριθμες διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο 48χρονος επιχειρηματίας συνεργάστηκε με έναν 60χρονο Θεσσαλονικιό και λειτούργησαν από κοινού, στο ΑΦΜ του πρώτου, εταιρεία εμπορίας σκραπ με δύο υποκαταστήματα σε Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Ο 60χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει αποβιώσει, ενώ φέρεται να έκανε χρήση περισσοτέρων της μιας ταυτοτήτων!
Απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, εξιστορώντας με λεπτομέρεια και με επίκληση εκατοντάδων εγγράφων και στοιχείων, πως ενεπλάκη εν αγνοία του στην υπόθεση.