Να μην γίνει κατηγορία για πλαστογραφία με τη μορφή της κατάρτισης μετά χρήσεως από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, βλάπτοντας τρίτον και της απάτης από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, με ισόποση ζημία τρίτου εις βάρος ενός ημεδαπού, κατοίκου Ρόδου, που καταμηνύθηκε από αλλοδαπό, κάτοικο του Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Ο κατηγορούμενος είναι μοναδικός εταίρος και διαχειριστής μονοπρόσωπης εταιρείας περιορισμένης ευθύνης.
Με την εταιρεία και τον κατηγορούμενο, είχε επιχειρηματική συνεργασία από το έτος 2009, ο μηνυτής, οπότε και ανέλαβε την κατασκευή καταστήματος που ίδρυσε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης της οποίας ήταν εταίρος και διαχειριστής.
Στο πλαίσιο της εμπορικής τους συνεργασίας, με το από 23 Σεπτεμβρίου 2013 ιδιωτικό συμφωνητικό, συμφώνησαν, όπως διατείνεται ο μηνυτής, την ανάθεση νέων εργασιών ανακαίνισης του καταστήματος της εταιρείας, οι οποίες όπως προβλέπονται από το ίδιο το συμφωνητικό θα παραδίδονταν σταδιακά μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών και όχι άμεσα.
Στο πλαίσιο της εξόφλησης των ανωτέρω υποχρεώσεων, που θα δημιουργούνταν κατά την εκτέλεση των εργασιών, η εταιρεία, την οποία εκπροσωπούσε ο πολιτικώς ενάγων αποδέχθηκε 24 συναλλαγματικές, συνολικού ποσού 66.000 ευρώ άκρως καλόπιστα, χωρίς πρώτα να έχει παραδοθεί έστω και μία από τις αναφερόμενες στο συμφωνητικό εργασίες.
Στις 31 Ιουνίου 2014, λόγω αδυναμίας καταβολής των μισθωμάτων, η εταιρεία που διαχειριζόταν, εξώστηκε από την έδρα της και έτσι διεκόπη βίαια η λειτουργία της.
Συνεπεία της βίαιης αυτής διακοπής, είναι προφανές ότι οι αναφερόμενες στο συμφωνητικό εργασίες, δεν πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους, ούτε και μπορούσαν πλέον να πραγματοποιηθούν.
Επιπλέον, ουδεμία επιμέτρηση έγινε για το κόστος και την αξία των ήδη εκτελεσμένων εργασιών.
Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο μηνυτής αναχώρησε μόνιμα για το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα, εργαζόμενος ως σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας.
Στις 4 Ιουνίου 2015 κοινοποιήθηκε στον πατριό του, αντίγραφο διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την τεθείσα κάτωθι από αυτό, επιταγή προς πληρωμή, με την οποίο διατάχθηκε να καταβάλει στην μονοπρόσωπη εταιρεία που εκπροσωπεί ο εγκαλούμενος, το συνολικό ποσό των 233.982,08 ευρώ νομιμότοκα από την επίδοση αυτής και μέχρι την εξόφλησή της.
Ως τίτλος βάσει του οποίου εκδόθηκε η εν λόγω διαταγή πληρωμής, αναφέρεται στο σώμα της, το ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρεται ότι έχει συνάψει η εταιρεία του εγκαλούμενου (εκπροσωπούμενη από τον ίδιο) και η εταιρεία που διαχειριζόταν ο πολιτικώς ενάγων. Επιπλέον το εν λόγω συμφωνητικό, φέρεται να υπογράφει ο μηνυτής ως τριτεγγυητής.
Όπως ισχυρίζεται άμεσα κινήθηκε μέσω πληρεξουσίου ώστε να λάβει αντίγραφο του εν λόγω συμφωνητικού, καθ’ ότι ουδέποτε έχει υπογράψει τέτοια σύμβαση ως διαχειριστής της εταιρείας και ουδέποτε έχει δώσει οποιαδήποτε προσωπική εγγύηση για αυτή.
Στις 8 Ιουνίου 2015 του εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Ντουμπάι, αντίγραφο του εν λόγω συμφωνητικού, όπου με έκπληξη, όπως υποστηρίζει, διαπίστωσε ότι οι υπογραφές που φέρει είναι πλαστογραφημένες και ουδεμία ανήκει σε εκείνον.
Από γραφολογικές εξετάσεις προέκυψε ωστόσο ότι η υπογραφές ήταν δικές του και δεν ήταν πλαστογραφημένες!!
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε έτσι ότι απουσιάζει πλήρως οποιαδήποτε ένδειξη περί πλαστογράφησης του επίμαχου ιδιωτικού συμφωνητικού αναγνώρισης χρέους, αφού αμφότεροι οι ορισθέντες γραφολόγοι τοποθετούνται υπέρ της γνησιότητας των υπογραφών του εγκαλούντος.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.