Αποζημίωση ρεκόρ σε μοτοσυκλετιστή μετά από τροχαίο

162

ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 21,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ.

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε μοτοσυκλετιστής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος αλλά και να δικαιωθεί από τις δικαστικές αρχές του Los Angeles, οι οποίες του επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αμερικανός μοτοσυκλετιστής είχε παρασυρθεί από τον οδηγό ενός KIA Optima, ο οποίος επιχείρησε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να ελέγξει για τυχόν διερχόμενα οχήματα και χωρίς να χρησιμοποιήσει τον δείκτη κατεύθυνσης.

Το συμβάν καταγράφηκε από διερχόμενο μοτοσυκλετιστή, συνεπώς το έργο των δικαστικών αρχών ήταν μάλλον εύκολο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, οδηγός του KIA Optima ήταν ο μηχανικός ενός συνεργείου που θέλησε να δοκιμάσει το αυτοκίνητο μετά και την επισκευή του.

H εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε τρεις ημέρες, ενώ το ποσό της αποζημίωσης έφτασε στα 21,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι δικαστικές αρχές αποδέχθηκαν το γεγονός ότι ο τραυματισμός του μοτοσυκλετιστή δεν του επιτρέπει να συνεχίσει την εργασία την οποία διατηρούσε πριν το συμβάν.   

https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/apozimiosi_rekor_se_motosykletisti_meta_apo_troxaio-7735159/