Μεγαλώνει η “μαύρη” λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους – Ποιες χώρες προστίθενται

42

Τις Μπαχάμες, τις Σεϊχέλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα αποφάσισε να προσθέσει η Γαλλία στη “μαύρη λίστα” με τους φορολογικούς παραδείσους επειδή δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche, ενόψει της δημοσίευσης της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η λίστα της Γαλλίας θα είναι επομένως πιο “σκληρή” από αυτήν της ΕΕ”.

Μέχρι στιγμής στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται επτά χώρες και εδάφη: Μπρουνέι, Ναούρου, Νιούε, Παναμάς, νησιά Μάρσαλ, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα.

Η ΕΕ περιλαμβάνει στην “μαύρη λίστα” της τα κράτη και εδάφη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

http://www.enikonomia.gr/international/226778,megalonei-i-mavri-lista-me-tous-forologikous-paradeisous-poies-ch.html

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!