Παραγράφηκε η υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικους του Ν. Γεωργιάδη

131

Τι αποφάσισε το δικαστήριο με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα

Στην παραγραφή του αδικήματος της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο βάρυνε τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη, οδήγησαν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων) να αναγνωρίζει μάλιστα με σημερινή απόφασή του την παύση της σχετικής ποινικής δίωξης.

Ο πρώην βουλευτής φέρεται να τέλεσε το συγκεκριμένο αδίκημα στη Μολδαβία και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για το συγκεκριμένο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Ο Ν. Γεωργιάδης είχε κριθεί ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Σήμερα, ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων) οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος άκουσε την απόφαση καθισμένος στο εδώλιο.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί. “Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής”, είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: “Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουμε τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης”.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη, τόνισαν ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

https://www.lawandorder.gr/Article/64188/paragrafike-i-upothesi-aselgeias-se-aniliko-tou-n-georgiadi