Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους καταδικασθέντες για τη Siemens

45

Τρείς από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, οδηγούνται στη φυλακή καθώς το δικαστήριο που ολοκλήρωσε την έκδοση της απόφασης του, δεν τους έδωσε αναστολή στην ποινή του, έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Οι τρείς που θα οδηγηθούν στη φυλακή ήταν ανάμεσα στους παρόντες στη δίκη, καθώς ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, που επίσης καταδικάστηκε χωρίς να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής, δεν παρέστη καθώς βρίσκεται από χρόνια στη Γερμανία όπου και ζεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Χρήστο Καραβέλα που έχει διαφύγει στο εξωτερικό από χρόνια και ως σήμερα δεν έχει εντοπιστεί, αλλά και τους Φάνη Λυγινό που δεν είναι εδώ, και τον Ζαν Κλώντ Οσβαλντ που διέφυγε επίσης στο εξωτερικό, όταν παραβίασε το βραχιολάκι που του είχε δοθεί.

Οι τρεις που θα οδηγηθούν στις φυλακές είναι οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Γιώργος Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα (σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα).

Για για τους γερμανούς υπηκόους πρώην στελέχη της μητρικής Siemens δοθηκε ανασταλή στην έκτιση της ποινής τους, ενώ σε δυο από αυτούς επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για πρώην  στελέχη τοιυ ΟΤΕ επιβάλλοντας χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επίχειρηματίες Γιώργο Λέτσα και Αλέξανδρο Καλδή.

Η δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens κράτησε πάνω από τρία χρόνια και η απόφαση εκδόθηκε 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της ελληνικής δικαιοςύνης και 21 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης ΟΤΕ- Siemens.

Πολιτικό χρήμα δεν βρέθηκε κατά την πολυετή έρευνα, παρά τις αρχικές καταγγελίες και τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνης της εποχής.

https://www.kathimerini.gr/1054420/article/epikairothta/ellada/sth-fylakh-odhgoyntai-treis-apo-toys-katadikas8entes-gia-th-siemens

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!