Τελεσίδικη καταδίκη 3 Ρουμάνων που κατάκλεβαν στη Ρόδο λουόμενους τουρίστες

88

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε τρεις Ρουμάνους και συγκεκριμένα στους S. B. του Α. 34 ετών, S. C. του S. 31 ετών και A. N. του A. 24 ετών που συνελήφθησαν την 2α Αυγούστου 2010 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Το Δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη καταδίκη τους απορρίπτοντας ως απαράδεκτες τις εφέσεις τους.
Οι τρεις αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διάπραξη κλοπών από λουόμενους τουρίστες στην περιοχή Καλλιθέας και Φαληρακίου.
Συγκεκριμένα οι δύο πρώτοι την 2α Αυγούστου 2010 και περί ώρα 15.00 στην πισίνα του ξενοδοχείου Καλυψώ στο Φαληράκι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη προσοχής αφαίρεσαν από μια 45χρονη υπήκοο Ολλανδίας μια τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό 90 ευρώ και δύο κάρτες τραπεζών. Έγιναν επ’ αυτοφώρω αντιληπτοί από υπάλληλο του ξενοδοχείου ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία που τους συνέλαβε.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Ο τρίτος αναχώρησε εσπευσμένα απ’ αυτό όταν αντιλήφθηκε τη σύλληψη των δύο συνεργών του και εντοπίστηκε στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου, ενώ ήταν έτοιμος να αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ίδιοι κατηγορούμενοι την 1η Αυγούστου 2010 και πάλι από το ξενοδοχείο Καλυψώ και από το ίδιο σημείο στην πισίνα, αφαίρεσαν με τον ίδιο τρόπο την τσάντα μιας 38χρονης υπηκόου Γερμανίας η οποία περιείχε δύο μπλούζες, δύο αντηλιακά και χρηματικό ποσό 50 ευρώ. Επίσης εκτιμάται ότι είχαν προβεί σε πολλές κλοπές με την ίδια μεθοδολογία και τρόπο δράσης πλην όμως οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί τουρίστες, ενώ αρχικά δηλώνουν την κλοπή προφορικά τηλεφωνικά στους αστυνομικούς εν συνεχεία λόγω της μικρής αξίας των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποφεύγουν την έγγραφη καταμήνυσή τους.
Στην κατοχή του τρίτου κατηγορούμενου βρέθηκαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα Ipod και ένα άρωμα τα οποία και κατασχέθηκαν διότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει επαρκώς την προέλευσή τους.
Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι είχε αγοράσει τα αντικείμενα αυτά το πρωί της 2ας Αυγούστου 2010 σε ένα πάρκο από ένα μικρό παιδί έναντι 50 ευρώ.

https://www.dimokratiki.gr/12-12-2019/telesidiki-katadiki-3-roymanon-poy-kataklevan-sti-rodo-loyomenoys-toyristes/