Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Σημαντική βελτίωση κατά επτά θέσεις καταγράφει η Ελλάδα στον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019»

223

Σημαντική βελτίωση κατά επτά θέσεις καταγράφει η Ελλάδα στον «Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς 2019»
κατά επτά θέσεις, 60η/180 από 67η/180, που εκδίδει και δημοσιοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχής.

«Η χώρα μας ανήκει στη μικρή ομάδα των χωρών που βελτίωσε σημαντικά τη θέση της σε σχέση με το 2018.

Ειδικότερα, η Ελλάδα συγκεντρώνοντας 48 βαθμούς κατατάσσεται το 2019 στην 60η θέση από την 67η το 2018 όταν συγκέντρωσε 45 βαθμούς. Η φετινή βελτιωμένη κατάταξη της χώρας μας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που αναλήφθηκαν το β’ εξάμηνο του έτους για την καταπολέμηση διαφθοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική Έκθεση κάνει ειδική αναφορά στη δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία ιδρύθηκε με το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί «Επιτελικού Κράτους».

Η ανάλυση καταδεικνύει ότι για το 2019 οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς δεν σημείωσαν σημαντική πρόοδο στις χώρες των G7, καθώς επίσης η διαφθορά είναι περισσότερο εκτεταμένη στις χώρες στις οποίες δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο για τη ρύθμιση της πολιτικής χρηματοδότησης» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διοικητής της Αρχής, Άγγελος Μπίνης.

https://www.dikastiko.gr/e%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83%ce%b7/ethniki-archi-diafaneias-simantiki-veltiosi-kata-epta-theseis-katagrafei-i-ellada-ston-deikti-antilipsis-diafthoras-2019/

ΠΗΓΗdikastiko.gr