Σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, τον οδηγό και τις δύο συνοδούς, που είχαν ξεχάσει επί 3,5 ώρες στο σχολικό τους λεωφορείο ένα τρίχρονο αγοράκι τον περασμένο Οκτώβριο.
Το δικαστήριο, υιοθετώντας αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, σε σωματική βλάβη από αμέλεια.
Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι επέρριψαν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, με τον οδηγό να ισχυρίζεται ότι οι συνοδοί τον ενημέρωσαν ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, και επομένως «δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω».
Η πρώτη συνοδός, είπε απολογούμενη πως «η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ».
Η δεύτερη συνοδός αναφέρθηκε σε «λάθος» λέγοντας ότι «όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω».
Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο, σημειώνοντας ότι «είναι και η ίδια μάνα και κατανοεί την αγωνία που πέρασε η οικογένεια».
Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα του παιδιού, την οποία ειδοποίησε η διευθύντρια του σχολείου ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο σχολείο. «Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής στο σχολείο.
Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο.
Παράλληλα, κάλεσα και την αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο, που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο. Προσπάθησα να του μιλήσω, δεν μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι ‘μαμά κλαίω, μαμά κλαίω’!».
Όπως επεσήμανε η μητέρα, το παιδί μετά το περιστατικό εμφάνισε έντονο στρες και έως και σήμερα νιώθει ανασφάλεια. «Θέλει πάντα κάποιον δίπλα του, θέλει πρώτο να βγαίνει από το κάθισμα του αυτοκινήτου και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του».
Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου αναφέρθηκε σε απροσεξία και λάθος των τριών κατηγορουμένων.