Ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή σε 46χρονο Καλύμνιο για ναρκωτικά

143

Ναρκωτικά, εκρηκτικές ύλες αλλά και όπλο βρέθηκε να κατέχει 46χρονος στο σπίτι και στο αγρόκτημά του στην Κάλυμνο, για τα οποία και χθες δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο για τα όπλα (παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου) τον 46χρονο και ένοχο ως τοξικομανή για τα ναρκωτικά και τις λοιπές κατηγορίες (παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών), αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Για τον 46χρονο όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οπότε και  το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου σε χώρους που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος.

Έτσι με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών και την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταρχάς σε αγρόκτημα το οποίο είχε ενοικιάσει ο 46χρονος, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 561 γραμμαρίων, επιμελώς θαμμένη στο έδαφος.

Επίσης, σε αποθήκη του αγροκτήματος οι αστυνομικοί βρήκαν 4  αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές αποτελούμενες από πυρίτιδα, 14 πυροκροτητές, βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 142,5 εκατοστών, τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας.

Τέλος, στο σπίτι του 46χρονου εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε ο κατηγορούμενος χωρίς άδεια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 46χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και τον επερχόμενο έλεγχο-έρευνα τράπηκε σε φυγή και επιχείρησε να διαφύγει.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, όπλου και φυσιγγίων και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.