Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 23/3 – Πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση

202

mediator

Ανακοινώθηκαν επισήμως από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 23/3 και ώρα 6 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για συγκεκριμένους και μόνο λόγους (μετάβαση στην εργασία, για αγορά τροφίμων, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, άσκηση ανά δύο ή βόλτα για κατοικίδια), οι οποίοι θα αποδεικνύονται εγγράφως (αίτηση με mail, sms και εντύπως).

Οι πολίτες που κυκλοφορούν θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ αρμοδιότητα για ελέγχους έχει η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Λιμενικό.

Τέλος, προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση του πλαισίου.

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται τα μέλη της Κυβέρνησης και της Βουλής, κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών υγείας, της πολιτικής προστασίας, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο που θα δίνονται οι άδειες θα γίνουν γνωστές σε λίγο.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο εξηκοστό όγδοο παράγραφος 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου αναφέρεται ότι:

Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, είναι δυνατόν να επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμοί ή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω ή εν μέρει στην Επικράτεια. Από τα μέτρα του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο. Τα μέτρα του πρώτου εδαφίου της παρούσας επιβάλλονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση για την εφαρμογή της παρούσας.

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/apagoreysi-kykloforias-apo-ti-deytera-23-3-prostimo-150-eyro-gia-kathe-paravasi