Σε ποιες χώρες της ΕΕ κινδυνεύουν τα παιδιά από φτώχεια (πίνακας)

71

Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κύπρο να βρίσκεται στην 7η χειρότερη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) το 2018 το 23,4% των παιδιών στην ΕΕ κινδύνευαν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό έναντι 22,1% των ενηλίκων (18-64 ετών) και 18,4% των ηλικιωμένων (από 65 ετών και άνω).

Η ύπαρξη κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σημαίνει ότι πρέπει να πληρείται τουλάχιστον μία από τις εξής προϋποθέσεις: κινδυνεύουν από φτώχεια μετά την καταβολή κοινωνικών παροχών, είναι σε κατάσταση σοβαρής στέρησης υλικών αγαθών ή ζουν σε νοικοκυριά με μικρό ποσοστό εργασίας.

Τα παιδιά ήταν η ηλικιακή ομάδα με τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σχεδόν στα μισά κράτη – μέλη της ΕΕ, με το χειρότερο ποσοστό να καταγράφεται στην Ρουμανία (38,1%) και το καλύτερο στην Σλοβενία (13,1%).

https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/890220/se-poies-chores-tis-ee-kindynevoyn-ta-paidia-apo-ftocheia-pinakas