Καταβάλλονται αποζημιώσεις 2,2 εκατ. ευρώ σε συγγενείς θυμάτων της Marfin – Παραίτηση Δημοσίου απ’ τις αναιρέσεις

57

Ομόφωνα παραιτήθηκε από τις αναιρέσεις το ελληνικό Δημόσιο

Άνοιξε πλέον ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων που φτάνουν τα 2,2 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Και αυτό καθώς με απόφασή της η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) αποφάσισε την παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις που είχε ασκήσει στις αποφάσεις αστικών δικαστηρίων για την υπόθεση της Marfin. Με τις αποφάσεις αυτές επιδικάζονταν αποζημιώσεις σε συγγενείς των θυμάτων της Marfin, πλην όμως τα χρήματα δεν τους είχαν καταβληθεί καθώς το ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούμενο από το ΝΣΚ, ζητούσε την αναίρεσή τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια των ανακοινώσεων που είχε κάνει στις αρχές Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για απόσυρση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου της αίτησης αναίρεσης κατά αποφάσεων της Διοικητικής Δικαιοσύνης με τις οποίες επιδικάσθηκαν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων αλλά και σε εργαζόμενους στην τράπεζα.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΝΣΚ για παραίτηση από ήταν ομόφωνη. Τα 68 μέλη της Ολομέλειας τάχθηκαν υπέρ του να αποσυρθούν οι αιτήσεις αναιρέσεως του ελληνικού δημοσίου επί τεσσάρων εφετειακών αποφάσεων που είχαν επιδικάσει διάφορα ποσά για την υπόθεση της Marfin. Αυτό οδηγεί στο να λάβουν χωρίς άλλα εμπόδια οι συγγενείς των θυμάτων 2,2 εκ. ευρώ που προκύπτει από τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις.

Για ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΝΣΚ Ιωάννης- Κωνσταντίνος Χαλκιάς με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας.

https://www.lawandorder.gr/Article/78829/kataballontai-apozimioseis-22-ekat-se-suggeneis-thumaton-tis-marfin-paraitisi-dimosiou-ap-tis-anaireseis