Ο Δικηγόρος και πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ συζητά στο διαδικτυακό Κύκλο Οργανικής Αυτογνωσίας με τον π. Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο, καθηγητή και συγγραφέα, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Περαιά Νικήτα Ασημακόπουλο και 20 ακόμη εκλεκτά μέλη του κύκλου για την αποταγή από το μάταιο βίο, τον πρώτο αναβαθμό της ΚΛΙΜΑΚΑΣ
Συνεχίσθηκε την Κυριακή, 26 Απριλίου 2020, η πρώτη ενότητα διαδικτυακών συναντήσεων του Κύκλου Οργανικής Αυτογνωσίας της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, που διευθύνει ο Δικηγόρος, Coach και πρόεδρός της Κυριάκος Κόκκινος.
Καλεσμένος μας αυτή τη φορά ήταν ο π. Βασίλειος Θερμός, ο οποίος εκτός από Ιερωμένος, τυγχάνει Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας και υπήρξε εξαιρετικός στο να προθερμάνει την ομάδα για την πνευματική της συζήτηση και αναζήτηση.
Από την Κυριακή αυτή αρχίσαμε μία σειρά συζητήσεων με τον ιδιαίτερο βιωματική τρόπο του Κύκλου μας, για τους αναβαθμούς της αρετής και των ενάντιων παθών της ψυχής, που περιγράφονται σε 34 κεφάλαια της ΚΛΙΜΑΚΑΣ του Αγίου Ιωάννη του Σιναίτη. Ξεκινήσαμε από τον πρώτο αναβαθμό, που τιτλοφορείται περί αποταγής (απάρνησης) του ματαίου βίου. Σημαντικότατη η συμβολή του πατρός Βασιλείου για τον τρόπο προσέγγισης των διδαχών και αρχών της ΚΛΙΜΑΚΑΣ και της προσοχής και διάκρισης στην κατανόηση των νοημάτων και της σημασίας των εννοιών, με την οποία θα πρέπει αυτή να διαβάζεται, ιδίως από τους κοσμικούς, δεδομένου ότι απευθυνόταν σε μοναχούς.
Μία εισαγωγή στην ΚΛΙΜΑΚΑ και όλο το κείμενο των τριών πρώτων αναβαθμών μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.
Ο κύκλος επεξεργάστηκε με ιδιαίτερο βιωματικό τρόπο, βασισμένο στις αρχές του Συστημικού Οργανικού Coaching, της Ελληνικής Φιλοσοφίας και του Ορθοδόξου πνευματικού βιώματος, τα μεγάλα ζητήματα που θέτει η ΚΛΙΜΑΚΑ, πολύ επίκαιρα καθώς οι συνθήκες περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19, δοκιμάζουν τις αντοχές του νευρικού συστήματος της ανθρωπότητας και τα όρια και την ποιότητα των σχέσεων.
Επόμενη συνάντησή μας την Κυριακή, 3/5/2020, με συζήτηση πάνω στο δεύτερο αναβαθμό της Κλίμακας του Αγίου Ιωάννη Σιναϊτη «Περί απροσπαθείας» (μη προσκόλλησης με πάθος) και στον τρίτο αναβαθμό «περί ξενιτείας».
Καλεσμένος αυτήν την Κυριακή είναι ο δρ. Ιωάννης Θανόπουλος, πρύτανης του IST College, καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων, πολυβραβευμένος καθηγητής και συγγραφέας, επιτυχημένος μάνατζερ και γνωστός ανά τον κόσμο ομιλητής, ο οποίος θα φωτίσει την πορεία ανέλιξης και συνεργασίας των ανθρώπων από τη δική του πρωτότυπη προσέγγιση και την έμπρακτη και ακαδημαϊκή εφαρμογή , επί δεκαετίες, των αρχών του σύγχρονου management εμπλουτισμένο με στοιχεία φιλοσοφίας και επιχειρηματικής ηθικής!
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε, στείλτε μήνυμα στο kokkinosinterlaw @gmail.com. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ομάδας, στον καλεσμένο μας π. Βασίλειο Θερμό και στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Νικήτα Ασημακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συστημικών Μελετών για την πάντα ενεργητική και θετική συμβολή σας.
Μάθετε για το «Διαδικτυακό Κύκλο Οργανικής Αυτογνωσίας» όσοι αναζητάτε ΕΔΩ
Βιογραφικό δρ Θανόπουλου:
Πρύτανης του IST College και καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο AKRON, Περαιώς και Αθηνών), πολυβραβευμένος παρουσιαστής συνεδρίων, προγραμμάτων ανώτατης επιμόρφωσης, συγγραφέας και μάνατζερ
World Education Congress 2012 Award, Best Professor in International Business .
Ο Ιωάννης Θανάπουλος σπούδασε στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία προτού λάβει το διδακτορικό του στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας επαγγελματίας έχοντας πετύχει έως την ηλικία των 26 σε πωλήσεις άνω των 25.000.000 δολαρίων.
Τελικά, ωστόσο, εντάχθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα διδάσκοντας από το 1983, στο Πανεπιστήμιο του Akron στο Οχάιο, ως Διευθυντής των Διεθνών Επιχειρηματικών Προγραμμάτων, όπου δίδαξε Marketing και International Business. Υπηρέτησε επίσης σε διάφορες άλλες θέσεις, όπως ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας και συμπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Greater Akron Export Association.
Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του ζωής έλαβε διάφορα βραβεία και αναγνωρίσεις, όπως:
• World Education Congress, Best Professor in International Business (2012).
• Οι συντάκτες της Διεθνούς Σχολής Επιχειρήσεων: Παγκόσμια Έρευνα των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, τον αναγνώρισαν ως έναν από τους έξι «πρώτους πρωτοπόρους» αυτών των σπουδών (2000).
• Πανεπιστήμιο Akron, College of Business, Βραβείο Καινοτομίας Διδασκαλίας (1997).
• Πανεπιστήμιο Akron, College of Business, Βραβείο Δημοσίευσης (1997).
• Διακεκριμένο βραβείο πωλήσεων και στελεχών μάρκετινγκ, που παρουσιάστηκε από τα στελέχη πωλήσεων και μάρκετινγκ της Akron, Inc., 15 Φεβρουαρίου 1994.
• Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας του απένειμε το Βραβείο Ακαδημαϊκού Επιτεύγματος για την Ανάπτυξη της Σχολής για το Διεθνές Επιχειρηματικό Πρόγραμμα (1989).
• Πανεπιστήμιο Akron, College of Business, Βραβείο Αριστείας Διδασκαλίας (1988).
• Ο Κυβερνήτης του Οχάιο τίμησε το Πανεπιστήμιο του Akron με το (E) Βραβείο Εξαγωγής στην Εξαγωγή (1987) για το Διεθνές Επιχειρηματικό Πρόγραμμα.
Το 2000 για προσωπικούς λόγους που δεν υπάρχουν πια, επέστρεψε στην πατρίδα του, στην Ελλάδα, ως καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, όπου υπηρέτησε σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αλλά συνέχισε τη θερινή διδασκαλία για το Πανεπιστήμιο του Akron και το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, ως Επισκέπτης Λέκτορας, έως το 2007. Υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μέχρι την αποχώρησή του από το ελληνικό δημόσιο σύστημα, 31 Αυγούστου 2015, αναγνωρισμένος ως «Ομότιμος Καθηγητής» από τις 7 Οκτωβρίου 2015 (ισοδύναμο ελληνικής κατάταξης) , αλλά συνεχίζει να εποπτεύει εκεί διδακτορικούς φοιτητές και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθώς και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακά μαθήματα.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2015 καλωσορίστηκε ως Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Πρύτανης του Τμήματος Επιχειρήσεων και Οικονομικών του IST College, ενός ιδιωτικού ιδρύματος μάθησης πανεπιστημιακού επιπέδου στην Αθήνα, Ελλάδα, όπου, εκτός από διοικητικά καθήκοντα και προωθώντας ουσιαστική διαδικτυακή διδασκαλία σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας πληροφοριών, πρωτοπορεί στις προσπάθειες της αυτοπραγμάτωσης και αυτοεκτίμησης των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού. Επίσης, στις 2 Ιανουαρίου 2018, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Φιλοσοφίας και Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον προσκάλεσε να ηγηθεί της εκπροσώπησης του AACSB και των διεθνών συμμετοχών του και να διδάξει επιχειρηματική ηθική. Προς το παρόν συν-διδάσκει το προπτυχιακό μάθημα δεοντολογίας των επιχειρήσεων σε περισσότερους από 230 μαθητές χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθοδολογιών πρόσωπο με πρόσωπο και διαδικτυακές (ομάδες- webex).
Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας έχει συνεισφέρει σε εκατοντάδες διεθνή άρθρα εκδηλώσεων, ομιλίες, κριτικές και συναφείς υπηρεσίες. Οι ακαδημαϊκές συνεισφορές του εμφανίστηκαν σε μια ποικιλία μέσων, όπως το Journal of Teaching in International Business, το Journal of Economic Integration, το Journal of International Business Studies, The International Trade Journal, Issues in International Business, Kyukyo Economic Review, Arkansas Business and Economic Review, Journal της Ακαδημίας Επιστημών Μάρκετινγκ, Τριμηνιαίο Μάρκετινγκ Υγείας, Επισκόπηση Επιχειρήσεων,
Τρέχουσα έρευνα σε παγκόσμιες επιχειρήσεις, τόμοι σύνταξης, εγχειρίδια διδασκαλίας, κ.λπ. Θεωρείται επί του παρόντος ως «Scholarly Active», η τελευταία του έκδοση περιοδικού AACSB σε επίπεδο Ιουλίου 2017 (Journal of Higher Education Theory and Practice). Επιπλέον, δημοσίευσε ως συντάκτης το Southwest Review of International Business Research (1991 και 1990, υπό την αιγίδα της Νοτιοδυτικής Περιφέρειας της Ακαδημίας Διεθνών Επιχειρήσεων), ως συν-συντάκτης με τον συντάκτη Jon M. Hawes, Developments in Marketing Science, ( 1989, υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Επιστημών Μάρκετινγκ), ως συντάκτης, με τη βοήθεια του JW Leonard, International Business Curricula: A Global Survey, (1986, υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Διεθνών Επιχειρήσεων) και ως συν-συγγραφέας με τον PH Taylor, Οδηγός Συνοδείας Βασικών Στατιστικών: A Real World Approach, 3η έκδοση (1983 St. Paul, West Publishing Company).