Ρόδος: «Κουρεύτηκαν» οι οφειλές στην τράπεζα κατά 75%

152

Μείωση των οφειλών που είχε σε τράπεζες, κατά 75%, πέτυχε συμπολίτισσά μας μητέρα δύο παιδιών, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!

Πρόκειται για μία 44χρονη ελεύθερη επαγγελματία (κομμώτρια) με καταγωγή από νησί του νομού μας, η οποία διαμένει μόνη μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της και δια του δικηγόρου της κ. Μιχάλη Τεχνίτη προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Ρόδου ζητώντας να ωφεληθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Πράγματι το δικαστήριο με την αριθμό 25/2020 δικαίωσε την 44χρονη μητέρα καθώς προέβη σε «κούρεμα» των χρεών της, κατά 75%, ενώ παράλληλα προστατεύει και το σπίτι που διαμένουν!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 44χρονη όφειλε σε Τράπεζες από στεγαστικό, και καταναλωτικά δάνεια κατά την υποβολή της αίτησης της το 2013, συνολικό ποσό 110.000 ευρώ περίπου, το οποίον με τους τόκους και λοιπά έξοδα σήμερα προσέγγιζε τις 140.000 ευρώ περίπου.

Η εκδοθείσα απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου «κούρεψε» το παραπάνω ποσό στις 35.520 ευρώ με περίοδο χάριτος τρία (3) χρόνια, και μηνιαία καταβολή 148 ευρώ για 240 μήνες, δηλαδή με έναρξη καταβολής της πρώτης δόσης ύστερα από τρία (3) χρόνια. Έτσι προστατεύεται από την εκποίηση το διαμέρισμα της οφειλέτριας, που αποτελεί και την πρώτη κύρια κατοικία της μητέρας.

Η εν λόγω απόφαση έκρινε ότι «η αιτούσα βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης  των υποχρεώσεών της και υπάγεται στη ρύθμιση του γνωστού Νόμου 3869/2010, οπότε το Δικαστήριο πρέπει να προβεί στη ρύθμιση μηνιαίων καταβολών από τα εισοδήματά της για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών προς μερική εξόφληση των οφειλών, τηρουμένων των άρθρων του Συντάγματος 21 περί υποχρέωσης ειδικής μέριμνας του κράτους για προστασία της οικογένειας, 2 παρ.1 που καθορίζει ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, 1 παρ.1 περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας και του άρθρου 25  που καθιερώνει την αρχή του κοινωνικού κράτους». 

https://www.rodiaki.gr/article/439383/rodos-koyreythkan-oi-ofeiles-sthn-trapeza-kata-75