Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) δημοσίευσε ένα αναθεωρημένο έγγραφο ζητημάτων σχετικά με την πολιτική διανοητικής ιδιοκτησίας και την τεχνητή νοημοσύνη (AI).
Το έγγραφο εκδόθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων του Οργανισμού με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη διασταύρωση της πολιτικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Διανοητική Ιδιοκτησία.
Η δεύτερη σύνοδος των συζητήσεων του WIPO για AI και IP θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2020 μέσω διαδικτύου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον WIPO, το έγγραφο ζητημάτων έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στον καθορισμό των πιο πιεστικών ερωτημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπιστούν σε σχέση με τη διαμόρφωσης πολιτικής για τη διανοητική ιδιοκτησία όσο αυξάνετα η σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη οδηγεί όλο και περισσότερο σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, απασχολώντας μια σειρά βιομηχανιών, από τις τηλεπικοινωνίες έως τα αυτόνομα οχήματα.
Η αύξηση των καταστημάτων μτων βάσεων μεγάλων δεδομένων και η πρόοδος σε σχέση με την υπολογιστική ισχύ τροφοδοτούν την ανάπτυξη της ΤΝ.
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημαντικό αντίκτυπο στη δημιουργία, παραγωγή και διανομή οικονομικών και πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών.
Δεδομένου ότι ένας από τους κύριους στόχους του συστήματος διανοητικής ιδιοκτησίας είναι η τόνωση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στα οικονομικά και πολιτιστικά συστήματα, η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τη διανοητική ιδιοκτησία με διάφορους τρόπους.
Τον Ιανουάριο του 2019, το WIPO εξέδωσε μια μελέτη που εξέτασε το τοπίο της καινοτομίας σε σχέση με την ΤΝ.
Η έκθεση «Τάσεις τεχνολογίας WIPO» παρέχει μια κοινή βάση πληροφοριών για την τεχνητή νοημοσύνη για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, καθώς και για τους ενδιαφερόμενους πολίτες ανά τον κόσμο.
Δείτε αναλυτικά το επικαιροποιημένο έγγραφο του WIPO.