Έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής

61

Η υπόθεση ενός 41χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή του Φαληρακίου τις οποίες φέρονταν να διέπραξε πριν από 19 χρόνια στο νησί μας, μαζί με ένα συμπατριώτη του, εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συμπατριώτης του αλλοδαπού στις 22 Ιουνίου 2001 αφαίρεσε από δωμάτιο – στούντιο στο Φαληράκι ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό αριθμό κοσμημάτων ιδιοκτησίας Άγγλου τουρίστα  αλλά και από άλλο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ποσότητα χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων καθώς και 200 λίρες Αγγλίας, ενώ αφαίρεσε και δύο κινητά  τηλέφωνα καθώς και χρυσά και ασημένια κοσμήματα από ένα τρίτο δωμάτιο τουριστών.

Επίσης οι δύο δράστες από κοινού αποπειράθηκαν να μπουν σε ξενοδοχείο της περιοχής χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενώ ακολούθησαν και άλλες διαρρήξεις δωματίων στην περιοχή του Φαληρακίου από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές κ.α.

Οι δύο άνδρες ήταν φυγόδικοι, ωστόσο η υπόθεσή τους εκδικάστηκε στις αρχές του 2013 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχους τους δύο Αλβανούς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση από τον 41χρονο αλλοδαπό, η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και έπαυσε την ποινική δίωξη οριστικά λόγω παραγραφής, καθώς το αδίκημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

https://www.rodiaki.gr/article/440373/epayse-h-poinikh-diwxh-logw-paragrafhs