Αγιά Σοφιά: Οι δύο μονές στην Ελλάδα, πιστά αντίγραφά της (φωτο)…

249

Κάθε χρόνο το πρώτο τουριστικό αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης είναι η Αγία Σοφία. Μόνο πέρυσι την επισκέφτηκαν 3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 άνθρωποι.3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 άνθρωποι που κατά κύριο λόγο είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί…3 εκατ. 727 χιλιάδες 361 άνθρωποι που δεν θα μπορέσουν να ξαναθαυμάσουν το Μεγαλείο της Αγίας Σοφιάς, τους τρούλους και τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεγράψουμε ένα από τα σύμβολά της Χριστιανοσύνης. Πολύ κοντά μας στη Βοιωτία έχουμε το ακριβές αρχιτεκτονικά αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, τον Oσιο Λουκά τον Στειριώτη, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα.

Είναι η ευκαιρία της Εκκλησίας της Ελλάδος ,της Κυβέρνησης, των Πολιτικών Αρχηγών και των Τοπικών Αρχών του τόπου να δώσουν ένα δυνατό ράπισμα στην κυβέρνηση Ερντογάν, διαφημίζοντας το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά ως την άκρη του κόσμου.

Ξεκινώντας ένα καινούργιο προσκύνημα στο ακριβές αρχιτεκτονικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας. Δίνοντας την δυνατότητα στους πιστούς να προσευχηθούν και να μην ξεχάσουν ποτέ το σύμβολο της Ορθοδοξίας !

Μια ιδέα είναι να συνδυάσει κάποιος ή κάποια παρέα ή σχολείο συλλογος κλπ, και μια στάση στο Δίστομο ( είναι στο ίδιο δρομολογιο) και να επισκεφθεί το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, για την Σφαγή των 228 Διστομιτών ,από τους Γερμανούς Ναζί το 1944.
Είναι ένας συνδυασμος Θρησκευτικού και Ιστορικού τουρισμού. Η απόσταση Αθήνα – Όσιος Λουκάς είναι περίπου 160 χλμ.

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/agia-sofia-oi-dyo-mones-stin-ellada-pista-antigrafa-tis-foto/