Αναδρομικά: Τι θα γίνει με όσους δεν άσκησαν προσφυγή

168

Κορυφώνεται η αγωνία για εκατομμύρια συνταξιούχους σχετικά με την αναμενόμενη έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τις αναδρομικές διεκδικήσεις τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η πολυαναμενόμενη απόφαση θα καταλαμβάνει το σύνολο των συνταξιούχων ή αν μετά τη δημοσιοποίησή της τελικά θα έχουν… λαμβάνειν μόνο όσοι εξ αυτών έχουν καταθέσει προσφυγές, υπό την αναγκαία προϋπόθεση βέβαια ότι οι αξιώσεις τους παραμένουν ακόμα «ζωντανές» και δεν έχουν παραγραφεί. Σύμφωνα με νομικούς δύο είναι τα σενάρια που και τα ενδεχόμενα δύο σενάρια επικρατούν σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου:

1ο ενδεχόμενο:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας να καταλήξει στην άποψη ότι τα αναδρομικά οφείλονται σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, ασχέτως εάν έχουν ασκήσει ένδικο βοήθημα ή όχι. Οπότε όσοι δεν έχουν ασκήσει προσφυγές δικαιώνονται αυτομάτως.

2ο ενδεχόμενο:

Η απόφαση των ανώτατων δικαστών να καταλαμβάνει μόνο όσους συνταξιούχους προσέφυγαν στα δικαστήρια μέχρι και την ημέρα της δημοσίευσης της. Σε αυτή την περίπτωση, η “καυτή πατάτα” σύμφωνα με τους νομικούς, περνά στην Πολιτεία καθώς για να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις όλων ανεξαιρέτως των συνταξιούχων απαιτείται μία μόνο λύση που δεν είναι άλλη από νομοθετική ρύθμιση.

https://www.aftodioikisi.gr/asfalistika/anadromika-ti-tha-ginei-me-osoys-den-askisan-prosfygi/