Δημόσιο -ΟΤΑ: Μετατάξεις υπαλλήλων κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης (έγγραφο)

333

Εκτός από τους 28 μετακλητούς που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, διορίζονται εκτός ΑΣΕΠ σε οργανικές θέσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από τους βουλευτές της ΝΔ, περιέχει και διάταξη για τις μετατάξεις από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά:

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ, δεδομένου ότι η «διαρροή» υπαλλήλων των Δήμων προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου είναι μεγάλη,   ζητά να αναθεωρηθεί το ισχύων πλαίσιο και να επιτρέπεται η μετακίνηση των υπαλλήλων των δήμων στο πλαίσιο της κινητικότητας, μόνο με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Μάλιστα σε συνεδρίαση του ΔΣ τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε υποστηρίξει ότι πάνω από 80% των υπαλλήλων δεν προτιμούν τη μετακίνησή τους από Δήμο σε Δήμο, αλλά προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.  «Κινδυνεύουν να αδειάσουν οι Δήμοι. Να μην επιτρέπεται λοιπόν κινητικότητα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων» είχε τονίσει ο κ. Παπαστεργίου και το ΔΣ είχε συμφωνήσει ομόφωνα ώστε να ζητηθεί η άμεση αναθεώρηση του ισχύοντος πλαισίου.

Τελικώς, το πλαίσιο, τουλάχιστον για την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναθεωρήθηκε, αλλά προς αρνητική κατεύθυνση για τους ΟΤΑ.

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimosio-ota-metataxeis-ypallilon-kata-parekklisi-kathe-diataxis-eggrafo/

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr