Με 4 «κλικ» η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα – Σε εφαρμογή οι νέοι μειωμένοι συντελεστές …

68

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε. τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι μειωμένοι συντελεστές προκαταβολής φόρου.

Σημειώσεις TAXHEAVEN: Το μήνυμα που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλει δηλώσεις είναι το ακόλουθο (σ.σ. για περίπτωση μείωσης προκαταβολής από 100% στο 0):

Η τελική εκκαθάριση μειώνει ή διαγράφει την προκαταβολή φόρου των φορολογούμενων ανάλογα με την περίπτωση στην οποία εμπίπτουν και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση Α.1186/2020.

Η υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης για τα φυσικά πρόσωπα γίνεται με τη γνωστή διαδικασία και συγκεκριμένα με 4 «κλικ».

Η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης των Νομικών Προσώπων για τη μείωση της προκαταβολής γίνεται κι αυτή με την ίδια διαδικασία που ισχύει για τις τροποποιητικές δηλώσεις.

Σημειώνουμε ότι, μόλις γίνει η είσοδος στο έντυπο Ν, θα πρέπει να επισκεφθείτε την τρίτη σελίδα του έντυπου για να υπολογιστεί η νέα μειωμένη προκαταβολή και στη συνέχεια να γίνει η οριστική υποβολή της δήλωσης.

https://www.taxheaven.gr/news/50187/me-4-klik-h-ypobolh-tropopoihtikhs-dhlwshs-gia-ta-fysika-kai-nomika-proswpa-se-efarmogh-oi-neoi-meiwmenoi-syntelestes-prokatabolhs-foroy