Περιορίστηκε το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

252

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη, τάση, ωστόσο, που δεν επηρέασε τα ελληνικά ομόλογα σε μία υποτονική αγορά με αποτέλεσμα να περιοριστεί το περιθώριο έναντι των Γερμανικών τίτλων.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς Γερμανίας εμφάνισε σήμερα υψηλό (-0,38%) από μέσα Ιουνίου και του αντίστοιχου 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ κατέγραψε υψηλό (0,787%) από 10 Ιουνίου.

Η τάση αυτή δεν επηρέασε τα ελληνικά ομόλογα σε μία υποτονική αγορά με αποτέλεσμα να περιοριστεί το περιθώριο έναντι των Γερμανικών τίτλων.

Έτσι, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αρκετά περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,265% του 10ετούς έως το 1,088% και του 15ετους έως το 1,269%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 22 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,10% από 1,11% έναντι 0,39% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,49%.

Έντονη μεταβλητότητα στην ισοτιμία ευρώ/δολάριο

Στην αγορά συναλλάγματος έντονη μεταβλητότητα παρουσίασε τη η ισοτιμία ευρώ/δολάριο, καθώς αρχικά μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Fed για αναθεώρηση του στόχου για τον πληθωρισμό η ισοτιμία ανήλθε σε υψηλό 1,1901 δολ μιας εβδομάδας.

Ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε έως τα 1,1763, καθώς διευρύνθηκε το μακροπρόθεσμο επιτοκιακό πλεονέκτημα του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα το δολάριο ενισχύθηκε εκ νέου στο 1,19.

Η εκτίμηση ότι οι μετοχικές αγορές θα παρουσιάσουν σήμερα ενίσχυση στην Ευρώπη επηρεάζει ανοδικά την ισοτιμία ευρώ/δολάριο.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1915.

https://www.in.gr/2020/08/28/economy/oikonomikes-eidiseis/perioristike-perithorio-ton-ellinikon-omologon/

ΠΗΓΗin.gr