Πρωτοδικείο Αθηνών: Απόφαση μετατροπής συμβάσεων «παρατασιούχων» δήμου σε αορίστου χρόνου (έγγραφο)

97

ην υπ. αρ.162/2020 ΑΠΟΦΑΣΗ του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις  οκτώ συμβασιούχων–«παρατασιούχων» του δήμου Αιγάλεω (δικηγόροι: Δημήτρης Πετρόπουλος και Δημήτρης Περπατάρης), δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Να σημειωθεί ότι,όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η δημοτική Αρχή Αιγάλεω έχει διαβεβαιώσει προφορικά τους εργαζόμενους ότι δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης σε β΄βαθμό (Εφετείο). Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους τους συμβασιούχους, είναι πάγια πρακτική του δήμου Αιγάλεω να μην ασκεί εφέσεις για μετατροπές συμβάσεων δε αορίστου χρόνου.

Ποιοι είναι οι συμβασιούχοι

Η απόφαση αφορά τους Αθανάσιο Γεωργίου (πρώην πρόεδρο της «Εργατικής Αντεπίθεσης», καθώς και τους Μάκη Κωστάρα, Ανδρέα Ασλανίδη (έχουν προσληφθεί με την 3Κ στους δήμους Λουτρακίου -Περαχώρας και Κερατσινίου -Δραπετσώνας, αντίστοιχα), Δημήτρη Διαμάντη, Πασχάλη Τζήκο, Ανδρέα Χιωτάκη, Αργυρώ Χιωτάκη και Κώστα Κουρτίδη.

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr. πρωταγωνιστικό ρόλο στις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων, οι οποίο πέρυσι το Μάρτιο είχαν κερδίσει την άμεση αλλά προσωρινή επιστροφή στην εργασία τους, έπαιξε η «Εργατική Αντεπίθεση»

Να σημειωθεί ότι, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί και στην περσινή του ανακοίνωσή τους, όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συμπαράσταση από την διοίκηση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω με πρόεδρο τον αναπληρωτή γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ. Τσούνη αλλά και οι εκπρόσωποί τους αποκλείστηκαν από το τη διοίκηση του Συλλόγου, στη συνέχεια, ωστόσο, δικαιώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/protodikeio-athinon-apofasi-metatropis-symvaseon-quot-paratasioychon-quot-dimoy-se-aoristoy-chronoy-eggrafo/