Δικαστήριο ΕΕ: Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε τηλεφωνικά – ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών

270

Οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες κατασκοπείας τους δεν μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα τηλεφωνικά και τα ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστηριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κορυφαίο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ.

Σ’ αυτή την πολυαναμενόμενη απόφασή του, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η διατήρηση τέτοιων δεδομένων γενικώς και αδιακρίτως μπορεί να επιτραπεί μόνο όταν οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν “σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια” ή στο πλαίσιο της “μάχης εναντίον της σοβαρής εγκληματικότητας”.

Στις περιπτώσεις αυτές, η πλήρης πρόσβαση στα τηλεφωνικά και ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών πρέπει να περιορίζεται μόνο στο χρονικό διάστημα που είναι “αυστηρά απαραίτητο”, προστίθεται στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

https://www.capital.gr/diethni/3485794/dikastirio-ee-oi-kuberniseis-den-mporoun-na-exoun-anexelegkti-prosbasi-se-tilefonika-internetika-dedomena-ton-xriston

ΠΗΓΗcapital.gr