Συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία, για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού (Πρόγραμμα Γέφυρα)

194

Το Δημόσιο συνεισφέρει, για χρονικό διάστημα, που δεν υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες, από την ημερομηνία έγκρισης της κατά το άρθρο 76 του παρόντος αίτησης, στις δόσεις για την αποπληρωμή των πάσης φύσεως δανείων φυσικών ή νομικών προσώπων προς χρηματοδοτικούς φορείς που εξασφαλίζονται με εμπράγματη ασφάλεια στην κύρια κατοικία του οφειλέτη.

 Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, που έχουν, είτε τα ίδια, είτε ο σύζυγος, ή εξαρτώμενο μέλος αποδεδειγμένα πληγεί και για τον λόγο αυτό ενταχθεί στα ληφθέντα μέτρα στο πλαίσιο του κορονοϊού SARS-COV-2. Η διαδικασία του παρόντος διεξάγεται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Στην πλατφόρμα παρέχεται πρόσβαση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr),  εντός προθεσμίας από την έναρξη ισχύος του παρόντος έως και τις 30 Οκτωβρίου 2020.

 Η υποβολή της αίτησης του παρόντος συνεπάγεται αυτοδικαίως την άρση του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων και του φορολογικού απορρήτου, για τον έλεγχο της πλήρωσης των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στη νέα πλατφόρμα, έως το τέλος Οκτωβρίου 2020.

Σχετικές διατάξεις

Άρθρο 36 ν.4734/2020

Άρθρο 75 ν.4714/2020

114633ΕΞ/9.10.2020 Τροποποίηση αίτησης για το πρόγραμμα «Γέφυρα» για περιπτώσεις στις οποίες δεν προκύπτει φορολογητέα αξία του ακινήτου που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία ή το εμπράγματο δικαίωμα του ακινήτου που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία αποκτήθηκε εντός του έτους 2020

https://www.taxheaven.gr/news/50974/syneisfora-dhmosioy-gia-thn-apoplhrwmh-daneiwn-me-empragmates-exasfaliseis-sthn-kyria-katoikia-gia-daneiolhptes-poy-exoyn-plhgei-apo-tis-synepeies-ths-pandhmias-toy-koronoioy-programma-gefyra

ΠΗΓΗtaxheaven.gr