Ξεκινάει η επανένταξη για όσους έχασαν ρύθμιση στην εφορία εν μεσω πανδημίας

65

Σωτήρης Μπέσκος

Στις εφορίες εστάλει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για την επανένταξη των φορολογούμενων που είχαν ρύθμιση προς την εφορία και τις έχασαν εν μέσω της πανδημίας

Τις νέες διατάξεις για την παράταση πληρωμής των δόσεων ρυθμίσεων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊοΰ COVID – 19 κοινοποιεί προς τις εφορίες η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο της όπου κάνει γνωστό ότι παρατείνεται η συνολική διάρκεια των ρυθμίσεων των πληγέντων κατά τους μήνες της χορηγηθείσας παράτασης καταβολής των δόσεων αυτών και αναστολής είσπραξης σύμφωνα με τις από 11.3.2020, 30.03.2020 και 01.05.2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με τις νέες διατάξεις παρέχεται η δυνατότητα στους πληγέντες οφειλέτες με οφειλές στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα, οι οποίοι απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου 2020 έως και Οκτωβρίου 2020 τις ρυθμίσεις τους, να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης, καταβάλλοντας τη δόση του μηνός Νοεμβρίου 2020 μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού.

Η αίτηση του οφειλέτη υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και, σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Ο.Υ / Ελεγκτικό Κέντρο / ΕΜΕΙΣ, κατά περίπτωση). Η καταληκτική ημερομηνία της αναβιώσασας ρύθμισης επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/321708/ksekinaei-i-epanentaksi-gia-osous-exasan-rythmisi-stin-eforia-en-meso-pandimias