Επιδόματα ανεργίας – ΟΑΕΔ: Παρατείνονται για δύο μήνες

45

Τη δίμηνη παράταση της καταβολής από τον ΟΑΕΔ όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληγαν τον Ιανουάριο ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει προηγουμένως. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την παράταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων κατά 80% και για τον Φεβρουάριο. 

Το νέο μέτρο εκτιμάται ότι αφορά σε περισσότερους από 30.000 δικαιούχους – ανέργους, των οποίων η 12μηνη επιδότηση έληγε κανονικά έως 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Αυτό άλλωστε, συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας και αφορά τόσο τους τακτικούς όσο και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους όπως και τους αυτοαπασχολούμενους –επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας. Το μέτρο της επέκτασης (400 ευρώ και 400 ευρώ) θα αφορά και τους τακτικούς και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους – επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.

Οι πληρωμές μέχρι τέλος του μήνα

Ήδη εντός Ιανουαρίου πληρώνεται ο πρώτος επιπλέον μήνας σε ανέργους των οποίων το δικαίωμα επιδότησης έληξε τον Δεκέμβριο. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Επίσης καταβάλλεται και ο δεύτερος μήνας επιδότησης (επιπλέον 400 ευρώ) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Νοέμβριο. Να σημειωθεί ότι οι παρατάσεις πληρώνονται κάθε Παρασκευή.

Έτσι για παράδειγμα, κάποιος άνεργος του οποίου η 12μηνη επιδότηση έληξε στις 15 Νοεμβρίου θα λάβει τα 400 ευρώ, σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και το πρώτο νέο πρόγραμμα του 2021, που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο πραγματοποίησε ο Οργανισμός σε σχέση με τη Google. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

https://www.imerisia.gr/ergasia/3766_epidomata-anergias-oaed-parateinontai-gia-dyo-mines