Συντάξεις: Τι θα γίνει με όρια ηλικίας – Τι είπε ο Τσακλόγλου

39

Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και οι αυξήσεις των συντάξεων άνω των 30 ετών θα γίνουν μέσα σε 4 μήνες του τρέχοντος έτους ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ,Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε σχετικά με τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και τα θεμελιωμένα δικαιώματα”, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ότι ίσχυε, θα ισχύσει και τώρα. Δηλαδή όσοι έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν κανονικά οποτεδήποτε θέλουν αργότερα. Δηλαδή βλέπω συχνά διάφορα τέτοια δημοσιεύματα στον Τύπο και θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους αντίστοιχα εργαζόμενους να μην βιαστούν να πάνε στη σύνταξη τους, ειδικά με το καινούργιο ασφαλιστικό σύστημα που έχουμε. Τα τελευταία χρόνια του ασφαλιστικού βίου έχουν πάρα πολύ καλά ποσοστά αναπλήρωσης, μην κάνουν κάποιο λάθος και βγουν πρόωρα σε σύνταξη και σαν αποτέλεσμα ξέρω εγώ πάρουν κάποια χαμηλότερη σύνταξη από αυτήν την οποία θα μπορούσαν να έχουν λάβει όταν κάνουν αυτό το οποίο είχαν προγραμματίσει από την αρχή.
Οπότε θα ήθελα να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό: ότι είναι θεμελιωμένο ισχύει και τώρα”.
Σε ερώτηση εάν οι αυξήσεις των συντάξεων άνω των 30 ετών και η αύξηση των εργαζομένων συνταξιούχων του Νόμου Βρούτση, της σημερινής κυβέρνησης θα γίνουν μέσα στο πρώτο τετράμηνο απάντησε ότι ” αυτό είναι βέβαια ζήτημα του ΕΦΚΑ. Αλλά σε συνομιλία την οποία είχα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και μάλιστα ακριβώς προχθές είχα αυτή τη συνομιλία, είχα τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο χρονικό διάστημα” δηλαδή των 4 μηνών του τρέχοντος έτους ” και τα δύο θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί .Υπάρχει μια μικρή κατηγορία συνταξιούχων, που είναι αναδρομικά τα οποία είναι από τα παλαιότερα που έχουν μέσα και τις προσωπικές διαφορές, εκεί μπορεί να έχει ένα ζήτημα τεχνικό. Aλλά πιστεύουμε ότι το ζήτημα αυτό θα έχει λυθεί” μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2021.

https://www.enikonomia.gr/economy/243386,syntaxeis-ti-tha-ginei-me-oria-ilikias-ti-eipe-o-tsakloglou.html