Ακίνητα: 250.000 πλειστηριασμοί έως το 2026

74

Σε πλειστηριασμό θα βγουν 250.000 ακίνητα οφειλετών έως το 2026, όπως εκτίμησε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Value Greece , Θεόδωρος Καλαντώνης μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο FinForum. Παράλληλα επεσήμανε ότι μετά τις εκτεταμένες τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες υπολογίζεται ότι 1 εκατ. ακίνητα που συνδέονται με κόκκινα δάνεια έχουν περάσει στον έλεγχο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Τα ακίνητα αυτά τα διαχειρίζονται σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες εταιρείες και με βάση τις εκτιμήσεις, το 20% -25% αυτών θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαντώνη, η εξειδίκευση των servicers στη διαχείριση των κόκκινων δανείων δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν στους οφειλέτες καλύτερες λύσεις ρύθμισης που θα λαμβάνουν υπόψη την αξία και την εμπορευσιμότητα του ακινήτου. Επιπλέον θα οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις με στόχο την αξιοποίηση αυτών των ακινήτων , δίνοντας ώθηση στην αγορά του real estate . Αυτό σύμφωνα με τον επικεφαλής της Value Greece θα βοηθήσει στην άνοδο των αξιών , διαψεύδοντας τις προβλέψεις για υποχώρηση των τιμών λόγω της μαζικής διάθεσης ακινήτων στην αγορά.
Ο κ. Καλαντώνης χαρακτήρισε λάθος το μέτρο αναστολής των πλειστηριασμών που όπως είπε εφαρμόζεται οριζόντια μόνο στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία και αυτό παρά το γεγονός ότι “οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ασύμμετρες και δεν επιφέρουν τα ίδια δυσμενή αποτελέσματα σε όλες τις επιχειρήσεις ή τους οφειλέτες”.

http://www.enikonomia.gr/economy/245455,akinita-250000-pleistiriasmoi-eos-to-2026.html