Νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για τις παραθαλάσσιες τουριστικές επιχειρήσεις

180

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των παραθαλάσσιων τουριστικών επιχειρήσεωνκατά τη θερινή περίοδο. Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπονται τα εξής:
-Η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα δοθεί και για τη φετινή χρονιά και αυστηρώς μέχρι τις 31/10/2021 όχι μόνο σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ήδη προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια για λόγους αμιγώς οικονομικής ενίσχυσης των τουριστικών αυτών επιχειρήσεων. Ισχύουν βέβαια οι περιορισμοί που ισχύουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.
-Αποκλειστικά για το 2021 λόγω της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους , θεσπίζεται αύξηση του ποσοστού υπέρ του ΟΤΑ επί του ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από 60% σε 70% με παράλληλη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου από 40% σε 30% .Ορίζεται επίσης ότι το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος ειδικά για το έτος 2021, θα ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί του αρχικώς υπολογισθέντος ανταλλάγματος. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό , στην αναψυχή και στην εστίαση.

https://www.enikonomia.gr/tourism/246133,nomoschedio-ti-provlepei-gia-tis-parathalassies-touristikes-epich.html

ΠΗΓΗenikonomia.gr