Συνεχίζει να αρπάζει ελληνικές περιουσίες η Αλβανία – Στο στόχαστρο τα χωριά Κούδεσι και Κηπαρό

125

Στην Αλβανία έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία με στόχο τις


απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, προκειμένου να εξυπηρετούνται επιχειρηματικά σχέδια ανθρώπων κοντά στην εξουσία στο γειτονικό κράτος.

Τωρα μπήκαν στο στόχαστρο οι κάτοικοι των χωριών Κούδεσι και Κηπαρό, των οποίων οι ιδιωτικές περιουσίες θα απαλλοτριωθούν για να κατασκευαστεί νέος δρόμος και όπως τονίζει το ομογενειακό μέσο Himara.gr, έτσι θα εξυπηρετεί επένδυση του γνωστού στους αναγνώστες της εφημερίδας μας Κώτσου Κοκδήμα, μυστικοσυμβούλου του Ράμα, ανθρώπου που έχει πολλές φορές στο παρελθόν κατηγορηθεί από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες ως «γενίτσαρος», αφού παρά την ελληνική του καταγωγή έχει εντελώς ανθελληνική συμπεριφορά και συνεχώς επιτίθεται στα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, παρότι οι προγονοί του είχαν αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου.

Με την υπουργική απόφαση που ελήφθη στις 26/2/2021 υποτίθεται ότι οι πολίτες αποζημιώνονται, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση υφαρπαγής που από κύκλους εντάσσεται στις αλβανικές προσπάθειες για οικονομικό στραγγαλισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Η ίδια η υπουργική απόφαση ορίζει ότι το ποσό της αποζημίωσης θα είναι με την τιμή ζώνης, όπως προκύπτει από άλλη υπουργική απόφαση του 2016, η οποία καθορίζει την αξία της γης και των ακινήτων στην Αλβανία και δίνει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τις συγκεκριμένες περιοχές. Όπως αναφέρεται, η τιμή της καλλιεργήσιμης γης στα χωριά αυτά ορίζεται σε κάτι λιγότερο από 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, παρότι στην πραγματικότητα η εμπορική τιμή αρχίζει από 60 ευρώ το τετραγωνικό.

Συνολικά λοιπόν για τα 65 χιλιόμετρα του δρόμου προβλέπονται αποζημιώσεις ύψους 218.492 ευρώ, ποσό αστείο για τα δεδομένα της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόστος, όπως γίνεται αντιληπτό, για να φτιάξει κανείς την αίτηση με τα προαπαιτούμενα για την αποζημίωση θα είναι μεγαλύτερο από το ίδιο το ποσό της αποζημίωσης.

http://greeknation.blogspot.com/2021/03/blog-post_30.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FAWnF+%28%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91+%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91%29

ΠΗΓΗgreeknation.blogspot.com