Διαγραφή προστίμου για μη χρήση μάσκας κατά την οδήγηση ποδηλάτου σε δημόσιο δρόμο (Συνήγορος του Πολίτη)

183

Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας των συμμετεχόντων σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο

Αποδεκτή έγινε, κατόπιν επέμβασης της Αρχής, η ένσταση πολίτη κατά πράξης επιβολής προστίμου για μη χρήση μάσκας κατά την οδήγηση ποδηλάτου σε δημόσιο δρόμο.

Ο ενδιαφερόμενος, διαμαρτυρόμενος στον Συνήγορο του Πολίτη, προέβαλε τη μη αιτιολογημένη απόρριψη των αντιρρήσεών του κατά της πράξης επιβολής προστίμου εκ μέρους της Τροχαίας.

Από την έρευνα του ισχύοντος πλαισίου σε σχέση με την υποχρέωση χρήσης μάσκας από αθλούμενους, προέκυψε ότι  η περίπτωση της άθλησης δεν περιλαμβάνεται στις ρητώς προβλεπόμενες στο άρ. 2 της ισχύουσας κατά τον κρίσιμο χρόνο ΚΥΑ περιπτώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, οι οποίες δόθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, από την σχετική υποχρέωση περί χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που ισχύει για το επίπεδο 3 και 4, δηλαδή τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Κατόπιν τούτων, η Τροχαία προέβη σε επανεξέταση και, τελικά, αποδοχή της ένστασης του ενδιαφερομένου ως βάσιμης, θέτοντας τη σχετική πράξη επιβολής προστίμου στο αρχείο.

Δείτε τη σύνοψη της διαμεσολάβησης εδώ.

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/diagrafi-prostimoy-gia-mi-hrisi-maskas-kata-tin-odigisi-podilatoy-se-dimosio-dromo

ΠΗΓΗlawspot.gr