Ιδιοκτήτρια ακινήτου υπέβαλε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτημα διακοπής ηλεκτροδότησης το 2015. Ωστόσο, το 2019 και ενώ το ακίνητο ήταν κενό και μη χρησιμοποιούμενο, διαπίστωσε ότι η διακοπή δεν είχε πραγματοποιηθεί και η παροχή παρέμενε ενεργή, με αποτέλεσμα να χρεώνεται για όλο το σχετικό χρονικό διάστημα με δημοτικά τέλη.
Ο Συνήγορος ζήτησε να ενημερωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ για τους λόγους της 4χρονης
καθυστέρησης διακοπής, παράλληλα με την απουσία οποιασδήποτε ενημέρωσης της ιδιοκτήτριας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστήριξε ότι υπήρξε αδυναμία πρόσβασης στο ακίνητο ώστε να ολοκληρωθεί η διακοπή και ότι είχε ειδοποιήσει τη ΔΕΗ να ενημερώσει την ιδιοκτήτρια εγγράφως. Ο Συνήγορος απευθύνθηκε στη ΔΕΗ, όμως, από τη σχετική αλληλογραφία δεν προέκυψε έγγραφη ενημέρωση περί αδυναμίας πρόσβασης, αλλά επίκληση προσπαθειών αποκλειστικά τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τόσο ο ΔΕΔΔΗΕ όσο και η ΔΕΗ ισχυρίστηκαν ότι δεν ευθύνονται για την αδυναμία πρόσβασης, συνεπώς δεν υπήρξε λανθασμένη διαχείριση του αιτήματος.
Ο Συνήγορος επισήμανε ότι δεν έγιναν επαρκείς ενέργειες σχετικά με τη διεκπεραίωση
της διακοπής. Επίσης τόνισε ότι υπήρξε ευθύνη των φορέων τουλάχιστον ως προς την
απουσία ενημέρωσης της ιδιοκτήτριας με αποτέλεσμα την οικονομική της ζημία και ζήτησε
να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
Πράγματι, ο ΔΕΔΔΗΕ προέβη σε διόρθωση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της εντολής από το έτος 2019 στο έτος 2015, οπότε και είχε υποβληθεί το αίτημα και απέστειλε τα σχετικά στοιχεία τόσο στη ΔΕΗ όσο και στον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος προχώρησε στη διαγραφή των τελών για τα έτη μεταξύ 2015-2019.