Στάνο για την Τουρκία: Η χρήση των παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό είναι εντελώς απαράδεκτη

89

Τη δέσμευση της ΕΕ να αποτρέψει “την στρατολόγηση παιδιών και το να χρησιμοποιούνται στη μάχη” τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εντάξει την Τουρκία στη λίστα των χωρών που χρησιμοποίησαν παιδιά στρατιώτες.

“Καταγράφουμε την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προσθέσει την Τουρκία σε κατάλογο χωρών που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών στρατιωτών, λόγω της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία σε ομάδα στη Συρία που χρησιμοποιεί παιδιά στρατιώτες, σύμφωνα με τις ΗΠΑ” ανέφερε ο Πήτερ Στάνο.

Προσέθεσε ότι “η χρήση των παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό είναι εντελώς απαράδεκτη” επισημαίνοντας ότι “η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στο να αποτρέψει την στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών στη μάχη, να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους και να διασφαλίσει την επανένταξή τους”.

https://www.capital.gr/diethni/3557049/stano-gia-tin-tourkia-i-xrisi-ton-paidion-os-analosimo-puromaxiko-einai-entelos-aparadekti

ΠΗΓΗcapital.gr