Μεσολόγγι: Καταδίκη δύο αστυνομικών για επεισόδιο με πολίτη το 2014

45

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως και επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια άσκησαν έφεση.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου δυο αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Η υπόθεση αφορούσε περιστατικό που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2014 στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Λόρδου Βύρωνος στο κέντρο του Μεσολογγίου όπου οι εν λόγω αστυνομικοί, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας θέλησαν να κάνουν αστυνομικό έλεγχο σε πολίτη, τον έσυραν και τον πέταξαν σε τζαμαρία παρακείμενου καταστήματος, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και να τραυματιστεί με κίνδυνο της ζωής του. Αφορμή για το περιστατικό στάθηκε η συμμετοχή του πολίτης στην ανάρτηση ενός πανώ στο μπαλκόνι ακατοίκητου κτηρίου.

Χαρακτηριστική υπήρξε η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως, σύμφωνα με πληροφορίες messolonghinews.gr,  η οποία πρότεινε την καταδίκη των δύο αστυνομικών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπερέβησαν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια της νόμιμης αστυνομικής δράσης και ότι η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί αστυνομικό έλεγχο αλλά αξιόποινη πράξη.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως και καταδίκασε τους δύο αστυνομικούς επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, οι οποίοι στη συνέχεια άσκησαν έφεση.

https://pelop.gr/mesolongi-katadiki-dyo-astynomikon-gia-epeisodio-me-politi-to-2014/

ΠΗΓΗpelop.gr