Ρόδος: Αποζημίωση 246.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστής και η εταιρεία του

47

Το ποσό των 246.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν ως αποζημίωση για τη ζημία που έχει υποστεί κάτοικος της Ρόδου, 51χρονος ασφαλιστής και η εταιρεία για την οποία εργαζόταν.

Η απόφαση λήφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (πολιτικό δικαστήριο) το οποίο και εξέτασε τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί από τους εμπλεκομένους της υπόθεσης.

Πιο αναλυτικά, μετά τα ποινικά δικαστήρια η Ροδιτισσα προσέφυγε και στα πολιτικά προκειμένου να αποζημιωθεί για τα χρήματα, που, όπως η ίδια επικαλείται, χρησιμοποίησε εν αγνοία της από τους λογαριασμούς της, τα προηγούμενα χρόνια, ο 51χρονος – σήμερα – ασφαλιστής.

Έτσι στράφηκε κατά του ιδίου, της εταιρείας για την οποία εργαζόταν, δύο τραπεζών και τεσσάρων υπαλλήλων, διεκδικώντας διάφορα ποσά αποζημίωσης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δικάζοντας κατά την τακτική διαδικασία, έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή και υποχρέωσε τους εναγομένους να καταβάλουν στη συμπολίτισσά μας:

α) ο ασφαλιστής και η εταιρεία αλληλέγγυα και σε ολόκληρο ο καθένας απ’ αυτούς, το ποσό των 579.375,24 ευρώ,

β) η μία τραπεζική υπάλληλος,  το ποσό των 102.866,33 ευρώ,

γ) η δεύτερη τραπεζική υπάλληλος το ποσό των 23.542,92 ευρώ,

δ) η τρίτη υπάλληλος της τράπεζας το ποσό των 46.551,20 ευρώ,

ε) η μία εκ των τραπεζών, το ποσό των 179.917,35 ευρώ,

στ) ο υπάλληλος τραπεζικός και η τράπεζα του  το ποσό των 109.365,00 ευρώ προσωπικά, αλληλέγγυα και σε ολόκληρο καθένας απ’ αυτούς.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκαν εφέσεις και η υπόθεση εξετάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και αποφάσισε να καταβληθεί προς τη γυναίκα από τον 51χρονο ασφαλιστή και την εταιρεία για την οποία εργαζόταν «εις ολόκληρον έκαστος το ποσό των 246.170,273 ευρώ νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής μέχρι και την εξόφληση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση ενός έτους κατά του πρώτου εναγόμενου (51χρονου) σε περίπτωση μη καταβολής της απαίτησης».

Με την ίδια απόφαση όλα τα δικαστικά έξοδα τα οποία ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, για τους λοιπούς που απαλλάχθηκαν από την καταβολή χρημάτων, βαραίνουν τη συμπολίτισσά μας.

https://www.nextdeal.gr/asfalistikes-eidiseis/idiotiki-asfalisi/123372/rodos-apozimiosi-246000-eyro-kaloyntai-na-katavaloyn

ΠΗΓΗnextdeal.gr